Tarieven onderzoek

Een psychologisch onderzoek bestaat uit een intake, één of meerdere dagdelen onderzoek, een nagesprek en verslaglegging. Afhankelijk van welke vragen en zorgen er zijn, kan er een kort, standaard of uitgebreid onderzoek plaatsvinden.

Kort onderzoek

Een kort onderzoek biedt antwoord op enkelvoudige vragen naar niveaubepaling, zoals een didactisch onderzoek naar de rekenvaardigheden of screening op dyslexie. De kosten voor een kort onderzoek bedragen 120 euro, inclusief korte intake, verslaglegging en adviesgesprek.

Standaard onderzoek

Een standaard onderzoek biedt antwoord op enkelvoudige vragen, zoals worden de lees- en spellingsproblemen veroorzaakt door dyslexie of is er sprake van faalangst. De kosten voor een standaard onderzoek bedragen 720 euro, inclusief intake, intelligentieonderzoek, verslaglegging en adviesgesprek.

Uitgebreid onderzoek

Een uitgebreid onderzoek biedt antwoord op meervoudige vragen, zoals hoe ontwikkelt uw kind of jeugdige zich op cognitief en sociaal-emotioneel gebied. Het onderzoek beslaat meerdere dagdelen en kan bijvoorbeeld antwoord geven of er sprake is van een ontwikkelingsstoornis of dyscalculie. De kosten voor een uitgebreid onderzoek bedragen 960 euro, inclusief intake, intelligentieonderzoek, verslaglegging en adviesgesprek.

Intelligentieonderzoek

Mocht u alleen willen weten hoe de intelligentie van uw kind zich ontwikkelt, dan kunt u bij ons terecht voor alleen intelligentieonderzoek. De kosten voor een intelligentieonderzoek bedragen 320 euro, inclusief korte intake, verslaglegging en adviesgesprek.

Tarieven behandeling

Behandeling

Voor de individuele behandeling of oudergesprekken wordt een gesprekstarief van 72 euro gerekend. Een behandelgesprek of oudergesprek duurt 45 minuten.

Groepsbehandeling

Voor groepsbehandeling wordt een speciaal tarief, afhankelijk van de duur en groepsgrootte, gehanteerd. De kosten van een groepsbehandeling worden vermeld bij de aankondiging. Op Nieuws & agenda kunt u lezen welke groepsbehandeling er dit kwartaal wordt gegeven, mits er voldoende aanmeldingen zijn. Tevens kunt u daar lezen hoe de inschrijving in zijn werk gaat.

Remedial teaching

Voor remedial teaching wordt een bedrag van 42,50 euro gerekend. Een behandelgesprek duurt 45 minuten.

U ontvangt voorafgaand een offerte van het op maat samengestelde onderzoeks- en/of behandelpakket. Kinder- en jeugdpraktijk Helder heeft geen zorgcontracten met de gemeente Zeist afgesloten.

Op de dienstverlening van Kinder- en Jeugdpraktijk Helder zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Neem gerust contact op met de praktijk indien u vragen of speciale wensen heeft. Wij denken graag met u mee.